Club Historie

Club Historie "De Waldhoek"

Stukje historie:

Mijn boks roots liggen bij de Leeuwarder boksschool BAV Frisia waar ik als 18 jarige in 1989 voor het eerst de handschoenen ter hand nam. In 1990 stond ik in een vol Kalverdijkje voor mijn 1e Noordelijke titel in het zwaarweltergewicht te boksen. Na het behalen van deze titel heeft het boksen mij niet weer los gelaten.
Er volgden nog twee Noordelijke titels in 1992 en 1995 en in 1995 ook nog 2e van Nederland in het middengewicht.
Na de wijze lessen van in volgorde: Ome Jan Akkerman, Rudy Scheer, Martin Boersma, Wietze Woudstra en natuurlijk Piet Roosendaal welke van Olympia naar Frisia kwam heb ik na de wedstrijdsport gedurende 8 jaar met veel genoegen recreatie boks lesgegeven bij Health Center Plantinga in de Westereen. Daar kunnen wij ook nog steeds terecht als de gymnastiekhal aan de skoallestritte 11 in Twijzelerheide dicht is.
In 2005 en 2006 heb ik mijn trainers papieren gehaald bij de NBB en ben ik begonnen met een wedstrijdteam, welke toen nog onder de vlag van BAV Frisia uitkwamen.
Sinds 2010 kon dit dus onder de eigen naam Boksschool De Wâldhoek, ik kwam op het idee voor deze naam door de Haagse directe uit Den Haag: ik dacht daar zet ik een Wâldhoek tegenover.
Je kunt de link met de omgeving natuurlijk ook leggen de boksschool ligt in de Fryske Wâlden.
Ondertussen heeft de Wâldhoek al een grote lijst wedstrijdboksers voortgebracht waarvan al enkele Noordelijk kampioenen in 2010, 2011 en 2012 en 1 Nederlands kampioen in 2011 Jilles Bijlstra. Van de N tot de B klasse en hard op weg naar de A klasse.

Wil je wedstrijden zien? zoek dan op: you tube onder de waldhoek, Jan Smid, Jehonnes van der Heide, of op fightstar.tv onder naam van de waldhoek of Jilles Bijlstra, Dennie Uiterdijk, Sake Jilderda. Wedstrijdverslagen zijn vaak te vinden op de website 112zwaagwesteinde.nl